Uitgelichte producten
Het laatste nieuws
Voor het aanleggen van een nieuw gazon volg je onderstaande stappen:
Om te beginnen spit je de grond goed door en verwijder je kleine obstakels, zoals stenen, wortels, plantenresten en takjes. Vervolgens maak je de grond egaal en hark je het kruislings vlak. Daarna laat je het oppervlak een week rusten om het vervolgens opnieuw los en vlak te harken. Dan kan het inzaaien beginnen; verdeel het graszaad in twee gelijke delen en zaai één deel in de lengte en het andere deel in de breedte. Het beste kun je hiervoor een (hand-) strooier gebruiken. Zaai de randen iets meer in voor de stevigheid van je gazon. Na het inzaaien kun je de grond weer kruislings aanharken, doe dit niet te diep en druk daarna het graszaad licht aan. (Dit bevordert de ontkieming van het graszaad.) Kies voor het inzaaien een niet al te warme dag en vermijd ook harde regenbuien, dit zal het resultaat er niet fraaier op maken. Kies daarom een gunstige dag uit met weinig regen en wind en besproei het nieuwe gazon dagelijks licht tot het gras duidelijk gaat groeien. Wacht met de eerste maaibeurt tot de grassprieten 8 tot 10 cm hoog zijn. Maai niet korter dan 5 cm.
Kruiden zijn te koop in alle tuincentra als plantjes of voor de geoefende tuinier als zaad. Zaad kan direct in kleine potten worden gezaaid met potgrond. Voldoende water geven en voor het raam of in een kasje zetten zodat er voldoende zon bij komt. Na een week of twee al komen de plantjes uit. Wanneer ze ongeveer 10 tot 15 cm. groot zijn haal je een klein stukje van de bovenkant eraf zodat de plant zich kan verbreden. Vervolgens verplant je het plantje in de tuin of in een grotere pot, met verschillende soorten kruiden.
Midden in zomer zijn ze groot genoeg om de eerste topjes te gebruiken in je wereldgerecht. Volgroeide kruiden die kant en klaar te koop zijn in tuincentra hebben alleen regelmatig voldoende water nodig. Prachtig in je tuin of in grote potten.
Leuker is het om diverse soorten kruiden in potten in je keuken te zetten. Niet alleen mooi maar vooral de geur die de kruiden in je keuken achter laten geven je een mediterraans gevoel.
Tip! Zonder Oregano geen Italiaans gerecht. Gebruik het op Pizza, in pastasauzen en verder in alle soorten tomatengerechten voor de finishing touch.