Nieuws

Ergonomische snoeischaar

Want een snoeischaar is een essentieel en veel gebruikt artikel in de tuin. Wat houdt die ergonomie nu in voor een snoeischaar?

De Hendrik Jan ergonomische snoeischaar is speciaal ontwikkeld voor een optimale grip in je handpalm. Het is een zeer comfortabele snoeischaar van lichtgewicht aluminium. Door het anti slip softgrip handvat wordt daarnaast ook voorkomen dat je hand wegglijdt bij het snoeien. Zo kun je comfortabel snoeien.

Door de goede positie van de snijkop heeft de snoeischaar ook precies de goede houding voor stompvrij en precies snijden. Door de vorm van het mes is deze snoeischaar bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het snoeien van dichte heesters en rozenstruiken.

Verder is het bovenblad voorzien van een Teflon antikleeflaag waardoor plantensappen en vuiligheid niet aan het mes blijven kleven en overdraging van ziektes voorkomen kunnen worden. Wel zo prettig voor de planten. De snoeischaar is makkelijk te vergrendelen door de mesvergrendeling bovenop de schaar. De ergonomische snoeischaar snijdt takken tot 20mm.

Deze Hendrik Jan snoeischaren zijn er in verschillende maten en soorten (papegaai, aambeeld, universeel), en zelfs met automatische ontgrendeling en versies voor zowel links- als rechtshandige.

Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat je de snoeischaar even in de hand houdt om te zien welke maat en snoeischaar het beste bij je past. Hendrik Jan heeft daarom de verpakking zo gemaakt dat je de snoeischaar altijd even kunt proberen en kijken wat jij het prettigst vindt.