Nieuws

Help planten de winter door!

Pak de plant in met een beschermingshoes of maak er zelf een door een wigwam te maken van vliesdoek,stro of droge bladeren. Een beschermingshoes kan gedurende de winter over de plant worden getrokken. Bind deze onderaan losjes vast met bindtouw.

 

Dit kun je ook doen door van snoeiafval of takjes een tentvorm te creëren. De tent verstevig je door de takjes bovenaan vast te maken met touw. Vervolgens bedek je de takken met droge bladeren of stro. Zorg er wel voor dat dit een losse constructie blijft. Druk de bladeren dus niet te hard aan. Dit is om rotting te voorkomen.

 

Bescherm de Agapanthus en de Gunnera tegen de koude oostenwind door een bedje van stro en dennentakken bovenop de planten te leggen. Wanneer het niet echt nodig is, snoei dan niet in het najaar maar doe dit in het vroege voorjaar.

 

Een plant kan door de snoei in de Herfst volledig afvriezen. Dit voorkom je door de snoei te verlaten wanneer de echte wintervorst achter de rug is.

 

Rozen hebben in de winter extra aandacht nodig. Ondanks dat deze planten invriezen en in het voorjaar weer uitkomen, kunnen ze zonder zorg in de wintermaanden wel dood gaan.

 

Dit kan voorkomen worden door aarde rondom de voet van de plant te scheppen. Door dit heuveltje heeft de Roos het 's winters iets warmer en zal hij in het voorjaar weer prachtig tot bloei komen. Op dat moment kun je de extra aarde weer verwijderen en kan er begonnen worden met de eerste voorjaarssnoei.