Nieuws

De do's en dont's bewateren

In de zomer dient het water geven in een tuin zoveel mogelijk beperkt te worden. Door goede voedzame aarde te geven aan alle planten en het gazon is veel water geven simpelweg niet nodig. Hierdoor voorkom je dat planten lui worden en in de bovenlaag blijven van de bodem. 
Bij hoge temperaturen en droog weer, zullen we de natuur een handje moeten helpen en kunnen we 2 maal per week een ruime hoeveelheid water geven aan alle planten, bloemen, bomen en het gazon in je tuin.

Gebruik hiervoor bij een grote tuin de HJ tuinslang die er in verschillende maten is.

Handig ook om aan het uiteinde van de slang de HJ pistoolbroes te koppelen. Zo krijgen de planten precies de juiste hoeveelheid water die ze nodig hebben.

Voor een kleine tuin of balkon gebruik je de HJ gieter.

Bij een nieuwe aanplant pak je de gieter en geef je een ruime hoeveelheid water. Zo hecht de bodem/aarde goed aan de wortels van de nieuwe plant.

Wanneer je een (nieuwe) haag/heg wilt bewateren, kun je hiervoor het beste de HJ druppelslang gebruiken. Ook de druppelslang koppel je aan de HJ tuinslang. Heel langzaam en gelijkmatig wordt het water verdeeld en krijgt de heg de juiste hoeveelheid water om goed te kunnen groeien.