Nieuws

Handige tips voor een kleine tuin!

Ooit gedacht aan verticaal tuinieren? Een kleine tuin kan optimaal benut worden door gebruik te maken van allerlei soorten klimplanten. Ook grote planten mogen in een kleine tuin. De tuin lijkt er rustiger en ruimer door. Denk wel aan zachte kleuren zodat rust en evenwicht behouden blijven.

 

Een donkere achterkant in de tuin geeft diepte. Een lichte achterkant zorgt ervoor dat de tuin breder lijkt. Beperk je tot 2 tot 3 kleuren in verschillende tinten voor een rustieke beleving. Prima idee om een diagonale lijn in een rechthoekige tuin duidelijk zichtbaar te maken door beplanting of een pad. Een diagonale lijn is namelijk de langste lijn en zorgt voor een groots effect. Een beetje smokkelen mag. Door een pad verder weg in de tuin iets smaller te maken, lijkt de tuin langer.

 

Bestrating in een smalle tuin leg je in de breedte. Een brede ondiepe tuin bestraat je in de lengte. Wees speels en creatief met erfafscheidingen. Het is beeldbepalend in een kleine tuin maar door er iets bijzonders van te maken wordt het direct de eyecatcher. Geen tuin zonder boom. Zeker in kleine tuinen zorgt een boom voor hoogte.

 

Vergeet de verlichting niet en wees ook hier creatief mee. Door verlichting aan te brengen op onverwachte plaatsen zal er een
sprookjesachtige sfeer ontstaan.

 

Vergeet vooral niet te genieten en onthoud daarbij dat je maar op een stoel te gelijk kunt zitten. Of de tuin nu groot of klein is, de aanblik is het belangrijkst!

 

Bedenk de plekken waar verlichting nodig is. Eet- en zitplekken, looproutes, ornamenten, waterelementen, potten, specifieke planten, bomen, architectonische elementen, gebouwen etc. Deze zaken kunnen allemaal aangelicht worden, zodat in de tuin bijzondere licht-texturen te bewonderen zijn.