Nieuws

Fris groen gazon

Hendrik Jan helpt je op weg

Juist nu we weer meer buiten zijn, en willen genieten van de tuin, wordt die fris groene grasmat extra belangrijk. Na het verticuteren is nu de vraag: hoe onderhoud je je fris groene gazon zodat je er de hele zomer plezier van hebt? Hendrik Jan helpt je op weg!

Verticuteren, bijzaaien, bemesten, graskanten steken

De grootste klus voor een mooie grasmat is altijd aan het begin van het seizoen: verticuteren, bijzaaien, bemesten, graskanten steken. Maar om een mooi gazon te houden is het noodzakelijk dat je ook in het seizoen je gazon af en toe aandacht geeft. Om een viltlaag op je gazon te voorkomen bijvoorbeeld, is het goed om met een goede grashark het gazon stevig te harken. Het beste is om dit eens per maand te herhalen.

Twee maal per week maaien

Het maaien van je gazon doe je nu ongeveer twee keer per week. Let er wel op dat, mocht het weer echt warmer gaan worden, je de stand van de messen wel iets hoger zet zodat het gras niet kan verbranden door de zon.

Mest strooien 

Het is goed om je gazon ook eens in de 6 weken met organische meststof te bestrooien. 

Beperk het water geven

Bij te veel, of beter gezegd te vaak, water geven krijg je een lui gazon. De wortels blijven dan klein en dat gaat ten koste van de kwaliteit van de grasmat. Water geven doe je daarom eens in de week een geruime tijd.

Puntjes op de i 

Voor de puntjes op de ā€œiā€ zorg je ook voor mooi verzorgde graskanten. Dat doe je door de graskanten netjes af te steken. Gebruik hiervoor de graskantsteker of een rechte spade. Een grasschaar is handig om de plukjes gras waar je met de maaier niet bij komt ook even bij te knippen.

Bekijk meer tips voor het onderhouden van je gazon.

Succes!