Nieuws

De hortensia blijft verbazen

De Hortensia gaat met haar tijd mee. Vrijwel elk jaar komt er wel een soort op de markt. In 2013 doen bijvoorbeeld de Royal Navy. de Monika, Win's Red en de Love hun intrede. Allemaal even mooi en allemaal met hun eigen specifieke kenmerken.

 

Zo herken je de Royal Navy aan zijn diepe kleur, staan ze lang op de vaas en zijn ze er in beperkte oplage. (Dus snel naar de winkel voor ze uitverkocht zijn?)

 

De Monika heeft een gegarandeerde bloeizekerheid tot laat in het seizoen. De Love staat synoniem voor romantiek. De grote volle bloem heeft tientallen dubbelbloemige blaadjes waardoor elke bloem een trouwboeket lijkt.

 

Voor mij dit jaar op nummer één: de Win's Red. Wanneer de eerste bloesems uitkomen, heb je een prachtige witte struik met kleine kegelvormige bloemtrossen. Aan het einde van het seizoen hebben de witte bloesems plaats gemaakt voor krachtige roodbloeiende pluimen. Zeker in het naseizoen wanneer de frisse kleuren gestaag verdwijnen is de Win's Red een blikvanger in de tuin.

 

Wist u dat elk soort makkelijk te drogen is? Laat de bloem zo lang mogelijk aan de plant. Knip de bloem dan af en zet de tak in een vaas met een klein beetje water. Gedroogde Hortensia's dienen uitstekend als opvulling in een vers boeket en gaan nota bene jaren mee.