onderwerp
 1. Hendrik Jan weet er alles van.

 2. september : Onderhoud

  Onderhoud van de Camellia

  De Camellia heeft veel onderhoud nodig. In de winter zal de plant afgeschermd moeten worden met een hoes, voor de harde oostenwind. Het hele jaar door, vooral na een vorstperiode, water geven. Regelmatig turf rondom de plant strooien om verzuring van de grond te bevorderen. In het voor- en najaar de Camellia bemesten zodat de groei gestimuleerd wordt.

 3. september : Bemesten

  Bemesten van een gazon

  Een keer in de 6 à 8 weken bemesten.

 4. september : Bloei

  Begonia

  Standplaats: Half schaduw. Grondsoort: Alle. Hoogte/Breedte: 25 cm hoog en breed. De Begonia is verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren.

 5. september : Onderhoud

  Onderhoud van een Geranium

  Zodra de grond wat droger wordt, iets water geven en af en toe iets bijmesten. Geef nooit te veel. Te veel water zorgt voor verdorde bloemen. Te veel mest zorgt voor gele bladeren.

 6. september : Bloei

  Spaanse Magriet

  Verkrijgbaar in de kleuren wit, rose, paars Standplaats: Volle zon Grondsoort: Alle Hoogte/Breedte: 30 cm hoog Bloeimaand: April tot Oktober

 7. september : Onderhoud

  Onderhoud van de Enkianthus

  De Enkianthus heeft regelmatig water nodig. Zodra het weer droger en warmer wordt, een maal in de twee weken een geruime hoeveelheid water geven.

 8. september : Onderhoud

  Onderhoud van de Japanse Wijnbes

  Vanaf het voorjaar wekelijks water geven en bemesten. Onwillige scheuten direct wegsnoeien zodat de energie naar de juiste jonge takken gaat.

 9. september : Bloei

  Lupine

  Standplaats: Volle zon. Grondsoort: Zeer goed doorlatende grond. Hoogte/Breedte: 30 tot 50 cm. De Lupine is matig winterhard en verkrijgbaar in alle kleuren.

 10. september : Onderhoud

  Onderhoud van Ramblers

  Rozen hebben veel voeding en water nodig. Vanaf de eerste snoei wekelijks bemesten en water geven. Uitgebloeide bloemen wegknippen. Blad wat afvalt moet verwijderd worden, en niet opnieuw als compost gebruikt worden ivm het voorkomen van ziektes en schimmels.

 11. september : Bloei

  Dipladenia

  Dipladenia

  Verkrijgbaar in de kleuren wit, rose en paars) Standplaats: Volle zon Grondsoort: Alle Hoogte/Breedte: 100 cm Bloeimaand: Mei t/m September

 12. september : Onderhoud

  Onderhoud van de Spaanse Magriet

  De Spaanse Magriet heeft niet veel water nodig. Geef eens per week een klein beetje water. Voeg een keer in de 14 dagen wat mestkorrels toe aan het gietwater. Dode bloemen geregeld verwijderen. Verder niet snoeien

 13. september : Onderhoud

  Onderhoud van een Dakplataan

  3 keer per jaar bemesten (vroege voorjaar, zomer en herfst). In de zomer eens per week een flinke hoeveelheid water geven. Pas na 5/6 jaar kan het raamwerk verwijderd worden. Uitlopers van de stam verwijderen. Pas als de draagtakken en uitlopers dik en stijf genoeg zijn en de juiste lengte hebben. bereikt kan het dakgestel verwijderd worden.

 14. Toon meer tips