onderwerp
 1. Hendrik Jan weet er alles van.

 2. augustus : Snoeien

  Snoeien van de Druif (klimmer)

  Elk jaar een verjonging snoei toepassen.

 3. augustus : Onderhoud

  Onderhoud van de Sneeuwbal

  Bij droog weer 1x per week water geven. Eens per maand organische meststof strooien.

 4. augustus : Onderhoud

  Onderhoud van de Rhododendron

  Eens per jaar, in het najaar, flinke laag turfmolm strooien en aanharken. Eens per week geruime hoeveelheid water geven. Eens per maand speciale Rhododendron mest strooien.

 5. augustus : Maaien

  Maaien

  Vanaf het voorjaar één keer week maaien, daarna het losgekomen gras afharken. Maak zijkanten strak door eerst een rechte lijn te spannen, waarna je dmv een kantensteker of spats de overtollige graszoden tot aan de lijn wegsteekt. Vervolgens schoffel je de afgestoken grasrand los.

 6. augustus : Onderhoud

  Onderhoud van de Weisse Max Graf

  Rozen hebben veel voeding en water nodig. Vanaf de eerste snoei wekelijks bemesten en water geven. Uitgebloeide bloemen wegknippen. Blad wat afvalt moet verwijderd worden, en niet opnieuw als compost gebruikt worden ivm het voorkomen van ziektes en schimmels.

 7. augustus : Onderhoud

  Onderhoud van de Rosa Ingrid Bergman

  Rozen hebben veel voeding en water nodig. Vanaf de eerste snoei wekelijks bemesten en water geven. Uitgebloeide bloemen wegknippen. Blad wat afvalt moet verwijderd worden, en niet opnieuw als compost gebruikt worden ivm het voorkomen van ziektes en schimmels.

 8. augustus : Aanleg

  Aanleg van een Lupine

  Lupine wordt verkocht als zaden. Zaai de zaden op een plek in de tuin waar je ze wilt hebben. Wanneer je in het vroege voorjaar (na de vorst) zaait, zullen de eerste Lupineplanten bloeien in het najaar. Later zaaien in het jaar, kan natuurlijk ook maar dan zullen ze pas een jaar later, rond Juni, in bloei staan. De grond lichtjes aanharken en bemesten. Na 10 tot 20 dagen komen de eerste blaadjes boven de grond.

 9. augustus : Onderhoud

  Onderhoud van een Chrysant

  Geef de Chrysant pas water als het bovenste laagje grond droog aanvoelt. Chrysanten kunnen niet tegen al te lage temperaturen. Zorg bij koude nachten voor wat bescherming of neem Chrysanten in pot mee naar binnen. Geef nooit teveel water, ook van koud regenwater wordt de Chrysant geel. Door er voorzichtig plastic folie over te leggen voorkom je dit.

 10. augustus : Bloei

  Papaver

  Standplaats: Volle zon. Grondsoort: Alle. Hoogte/Breedte: 25 tot 60 cm hoog. De Papaver is verkrijgbaar in de kleuren rood, roze en wit en hoeft niet gesnoeid te worden.

 11. augustus : Bloei

  Leirozen

  Standplaats: Zonnig en beschut. Grondsoort: Goed doorlatende grond. Hoogte/Breedte: Tot 5 meter. Wintergroen: Nee. Winterhard: Ja.

 12. augustus : Snoeien

  Snoeien van een Beuk

  De beuk kan het hele jaar door gesnoeid worden. Typerend voor een Beuk is dat er vanaf de grond tot aan de kroon takken aan de stam groeien. Snoei deze, zeker de eerste jaren, nooit weg. Dit om zonnebrand te voorkomen. Takken die omhoog schieten (zuiger) verwijderen. Snoei de takken op tot de gewenste hoogte en verwijder de zwaardere takken uit de kroon.

 13. augustus : Bemesten

  Bemesten van een gazon

  Een keer in de 6 à 8 weken bemesten.

 14. Toon meer tips