onderwerp
 1. Hendrik Jan weet er alles van.

 2. oktober : Aanleg

  Aanleg van een Krentenboom

  Graaf een ruim plantgat en plaats een boompaal in het gat. Plant de Krentenboom nadat de gebroken wortels afgesnoeid zijn. Gooi het gat voor de helft dicht met zandgrond en trek de boom vervolgens al schuddend iets naar boven. Trap met de punt van de voet de grond vast en probeer zoveel mogelijk grond tussen de wortels te krijgen. Gat verder opvullen. Bevestig kruislinks een boomband aan de boom en paal. Verwijder gebroken takken.

 3. oktober : Aanleg

  Aanleg van de Kardinaalshoed

  Plant de Kardinaalshoed op elke gewilde plek. Deze struik is absoluut niet kieskeurig en groeit op elke grondsoort en bij elke weertype.

 4. oktober : Aanleg

  Aanleg van de Hortensia

  Plant uit de pot verwijderen. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Graaf met je hand of schop een gat in de gespitte grond. De Hortensia in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren.

 5. oktober : Aanleg

  Aanleg van de Sering

  Plant uit de pot verwijderen. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Graaf met je hand of schop een gat in de gespitte grond. De Sering in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren.

 6. oktober : Aanleg

  Aanleg van een Prunus

  Gat graven. Prunus planten. Grond goed aandrukken. Inspoelen met water. Grond vlakmaken. Organische korrelmest stof strooien. Houd een afstand aan van 5 planten per 2 meter.

 7. oktober : Bloei

  Lupine

  Standplaats: Volle zon. Grondsoort: Zeer goed doorlatende grond. Hoogte/Breedte: 30 tot 50 cm. De Lupine is matig winterhard en verkrijgbaar in alle kleuren.

 8. oktober : Onderhoud

  Onderhoud van Ramblers

  Rozen hebben veel voeding en water nodig. Vanaf de eerste snoei wekelijks bemesten en water geven. Uitgebloeide bloemen wegknippen. Blad wat afvalt moet verwijderd worden, en niet opnieuw als compost gebruikt worden ivm het voorkomen van ziektes en schimmels.

 9. oktober : Aanleg

  Aanleg van een Conifeer

  Aanleg van een Conifeer

  Gat graven. Conifeer planten. Grond goed aandrukken. Inspoelen met water. Grond vlakmaken. Organische korrelmest stof strooien. Houd een afstand aan van 5 planten per 2 meter.

 10. oktober : Aanleg

  Aanleg van de Aucuba

  De Aucuba groeit op alle gronden. Het maakt dus niet uit of deze plant in de zon of in de schaduw wordt geplant. De bladeren zijn, wanneer ze op een schaduwrijke plaats staan, wel intenser groen.

 11. oktober : Snoeien

  Snoeien van een Krentenboom

  Snoei de Krentenboom zo weinig mogelijk om een te snelle en heftige groei van nieuwe takken te voorkomen. Gebroken takken verwijderen.

 12. oktober : Snoeien

  Snoeien van de Kardinaalshoed

  Snoeien van de Kardinaalshoed

  Elk jaar snoeien is overbodig. Snoei alleen om een te dicht gegroeide struik uit te dunnen. Knip de oudste takken laag bij de grond weg. Bij een volgende snoeibeurt worden de takken aan de buitenkant verwijderd.

 13. oktober : Snoeien

  Snoeien van de Hortensia

  In het najaar alle afgestorven bloemen wegknippen. In het voorjaar dikke stengels/takken tot aan de grond wegsnoeien en dode delen van de plant verwijderen.

 14. Toon meer tips