onderwerp
 1. Hendrik Jan weet er alles van.

 2. november : Aanleg

  Aanleg van de Kronkelhazelaar

  Plant uit de pot verwijderen. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Graaf met je hand of schop een gat in de gespitte grond. De Kronkelhazelaar in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren.

 3. november : Snoeien

  Snoeien van de Dwergkwee

  In de winter snoei je alleen het overtollig hout weg. En de takken die scheef zijn gegroeid.

 4. november : Aanleg

  Aanleg van een Zuurbes

  Gat graven. Zuurbes planten. Grond goed aandrukken. Inspoelen met water. Grond vlakmaken. Organische korrelmest stof strooien. Houd een afstand aan van 4 planten per meter.

 5. november : Aanleg

  Aanleg van Gipskruid

  Er van uitgaand dat Gipskruid in potten verkocht wordt, kan de plant uit de pot verwijderd worden. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Planten op de juiste plek zetten. Graaf met je hand een gat in de gespitte grond. Het Gipskruid in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren.

 6. november : Bloei

  Pampasgras

  Standplaats: Zon. Grondsoort: Goed doorlatende grond. Hoogte/Breedte:1.5 tot 2 meter. Wintergroen: Nee. Winterhard: Niet volledig.

 7. november : Aanleg

  Aanleg van de Gele Kornoelje

  Plant uit de pot verwijderen. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Graaf met je hand of schop een gat in de gespitte grond. De Gele Kornoelje in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren.

 8. november : Aanleg

  Aanleg van de Glansmispel

  Gat graven. Glansmispel planten. Grond goed aandrukken. Inspoelen met water. Grond vlakmaken. Organische korrelmest stof strooien.

 9. november : Aanleg

  Aanleg van de Kruisbes

  Plant uit de pot verwijderen. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Graaf met je hand of schop een gat in de gespitte grond. De Kruisbes in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren.

 10. november : Aanleg

  Aanleg van Struikrozen

  Rozen in pot goed voor het planten goed natmaken Graaf een ruim plantgat. Haal voorzichtig de pot eraf. Plaats de complete wortelkluit in het grondoppervlak en vul het plantgat op met aarde. Aarde goed aandrukken. Voldoende en regelmatig water geven. Rozen met een kale wortel een paar uur in een emmer met water plaatsen. Grond goed omspitten en natmaken. Voor het planten de worteleinden iets inkorten. Met een goede steekschop een v-vormige gleuf maken waarin de wortels van de roos loodrecht naar beneden geplaatst worden. De aarde stevig aantrappen en goed water geven.

 11. november : Snoeien

  Snoeien van een Wilg

  Om de 3 jaar de Wilg tot aan de knot afzagen. Elke winter terugsnoeien. Dikke takken met een stokzaag eerst halverwege de tak wegzagen, het gewicht is nu weg. Vervolgens tot aan de knot de tak onderaan iets doorzagen, daarna aan de bovenkant de tak in zijn geheel wegzagen.

 12. november : Onderhoud

  Onderhoud van de Camellia

  De Camellia heeft veel onderhoud nodig. In de winter zal de plant afgeschermd moeten worden met een hoes, voor de harde oostenwind. Het hele jaar door, vooral na een vorstperiode, water geven. Regelmatig turf rondom de plant strooien om verzuring van de grond te bevorderen. In het voor- en najaar de Camellia bemesten zodat de groei gestimuleerd wordt.

 13. november : Aanleg

  Aanleg van een Forsythia (Chinees Klokje)

  Plant uit de pot verwijderen. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Graaf met je hand of schop een gat in de gespitte grond. De Forsythia in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren.

 14. Toon meer tips