onderwerp
 1. Hendrik Jan weet er alles van.

 2. april : Onderhoud

  Onderhoud van een Stamroos

  Rozen hebben veel voeding en water nodig. Vanaf de eerste snoei wekelijks bemesten en water geven. Uitgebloeide bloemen wegknippen. Blad wat afvalt moet verwijderd worden, en niet opnieuw als compost gebruikt worden ivm het voorkomen van ziektes en schimmels.

 3. april : Aanleg

  Aanleg van de Salie

  Aanleg van de Salie

  Er van uitgaand dat de Salie in potten verkocht wordt, kan de plant uit de pot verwijderd worden. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Planten op de juiste plek zetten. Graaf met je hand een gat in de gespitte grond. De Salie in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren.

 4. april : Onderhoud

  Onderhoud van de Fijnstraal

  Onderhoud van de Fijnstraal

  Alleen in het voorjaar een keer bemesten. In de zomer eens per week een flinke hoeveelheid water geven.

 5. april : Onderhoud

  Onderhoud van de Vlinderstruik

  In het voorjaar goed bemesten. Verder heeft de Vlinderstruik geen onderhoud nodig

 6. april : Aanleg

  Aanleg van de Amerikaanse Sering

  Plant de Amerikaanse Sering in een goed gedraineerde, luchtige en humusrijke grond.

 7. april : Snoeien

  Snoeien van de Gele Kornoelje

  Snoeien van de Gele Kornoelje

  Snoeien bij de Gele Kornoelje doe je om licht in de struik te krijgen of om te verjongen. De oude takken helemaal terugsnoeien tot aan de grond. Doe dit niet bij alle oude takken maar knip ongeveer een derde van de dikke takken eruit. Het jaar erop doe je een ander deel.

 8. april : Aanleg

  Aanleg van een Trompetboom

  Graaf een ruim plantgat en plaats een boompaal in het gat. Plant de Trompetboom nadat de gebroken wortels afgesnoeid zijn en zet hem niet te diep in de grond. Gooi het gat voor de helft dicht met zandgrond en trek de boom vervolgens al schuddend iets naar boven. Trap met de punt van de voet de grond vast en probeer zoveel mogelijk grond tussen de wortels te krijgen. Gat verder opvullen. Bevestig kruislinks een boomband aan de boom en paal. Verwijder gebroken takken.

 9. april : Aanleg

  Aanleg van de Callicarpa

  Plant uit de pot verwijderen. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Graaf met je hand of schop een gat in de gespitte grond. De Callicarpa in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren.

 10. april : Onderhoud

  Onderhoud van de Kronkelhazelaar

  Bij droog weer 1x per week water geven. Eens per maand organische meststof strooien.

 11. april : Onderhoud

  Onderhoud van de Ribes King Edward VII

  In het voorjaar bemesten.

 12. april : Snoeien

  Snoeien van de Jasmijn

  De jasmijn kan het hele jaar gesnoeid worden. Bij verjongingsnoei (eens in de drie jaar) dikke takken verwijderen. Jaarlijks kan de Jasmijn in vorm worden gesnoeid.

 13. april : Aanleg

  Aanleg van de Framboos

  Plant uit de pot verwijderen. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Graaf met je hand of schop een gat in de gespitte grond. De Framboos in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren.

 14. Toon meer tips