onderwerp
 1. Hendrik Jan weet er alles van.

 2. september : Bloei

  Rosa Crystal Fairy (wit)

  Standplaats: Half schaduw tot volle zon. Grondsoort: Goeddoorlatende grond Hoogte/Breedte: 40 - 60 cm. Wintergroen: Nee Winterhard: Ja Kleur: Wit

 3. september : Bloei

  Rosa Fairy

  Standplaats: Half schaduw tot volle zon. Grondsoort: Alle Hoogte/Breedte: 50 - 60 cm. Wintergroen: Nee Winterhard: Ja Kleur: Rose

 4. september : Bloei

  Zonnebloem

  Standplaats: Volle zon. Grondsoort: Alle. Hoogte/Breedte: 100 – 500 cm hoog. De Zonnebloem is verkrijgbaar in geel, bruin, oranje en rood.

 5. september : Bloei

  Tabaksplant

  Standplaats: Volle zon. Grondsoort: Goed doorlatende grond. Hoogte/Breedte: Van 25 cm tot 2,5 meter. De Tabaksplant is verkrijgbaar in het wit, tot geel/groen en rose.

 6. september : Bloei

  Stamrozen

  Standplaats: Zonnig. Grondsoort: Goed doorlatende grond. Hoogte/Breedte: 100 – 110 cm. Wintergroen: Nee. Winterhard: Ja.

 7. september : Onderhoud

  Onderhoud van Leirozen

  Rozen hebben veel voeding en water nodig. Vanaf de eerste snoei wekelijks bemesten en water geven. Uitgebloeide bloemen wegknippen. Blad wat afvalt moet verwijderd worden, en niet opnieuw als compost gebruikt worden ivm het voorkomen van ziektes en schimmels.

 8. september : Onderhoud

  Onderhoud van een Engelse Roos

  Rozen hebben veel voeding en water nodig. Vanaf de eerste snoei wekelijks bemesten en water geven. Uitgebloeide bloemen wegknippen. Blad wat afvalt moet verwijderd worden, en niet opnieuw als compost gebruikt worden ivm het voorkomen van ziektes en schimmels.

 9. september : Bloei

  Prachtriet

  Standplaats: Zon/half schaduw. Grondsoort: Goed doorlatende grond. Hoogte/Breedte: Ong. 1.5 tot 2 meter. Wintergroen: Nee. Winterhard: .Ja

 10. september : Snoeien

  Snoeien van een Beuk

  De beuk kan het hele jaar door gesnoeid worden. Typerend voor een Beuk is dat er vanaf de grond tot aan de kroon takken aan de stam groeien. Snoei deze, zeker de eerste jaren, nooit weg. Dit om zonnebrand te voorkomen. Takken die omhoog schieten (zuiger) verwijderen. Snoei de takken op tot de gewenste hoogte en verwijder de zwaardere takken uit de kroon.

 11. september : Onderhoud

  Onderhoud van de Hortensia

  Bij droog weer 1x per week water geven. Eens per maand organische meststof strooien.

 12. september : Aanleg

  Aanleg van een Monnikskap

  Er van uitgaand dat de Monnikskap in potten verkocht wordt , kan de plant uit de pot verwijderd worden. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Planten op de juiste plek zetten. Graaf met je hand een gat in de gespitte grond. De Monnikskap in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken. Een klein beetje korrelmest strooien en bewateren.

 13. september : Onderhoud en aanleg

  Onderhoud en aanleg van Lente ui

  Kruiden zijn te koop in alle tuincentra als plantjes of voor de geoefende tuinier als zaad. Zaad kan direct in kleine potten worden gezaaid met potgrond. Voldoende water geven en voor het raam of in een kasje zetten zodat er voldoende zon bij komt. Na een week of twee al komen de plantjes uit. Wanneer ze ongeveer 10 tot 15 cm. groot zijn haal je een klein stukje van de bovenkant eraf zodat de plant zich kan verbreden. Vervolgens verplant je het plantje in de tuin of in een grotere pot, met verschillende soorten kruiden. Midden in zomer zijn ze groot genoeg om de eerste topjes te gebruiken in je wereldgerecht. Volgroeide kruiden die kant en klaar te koop zijn in tuincentra hebben alleen regelmatig voldoende water nodig. Prachtig in je tuin of in grote potten. Leuker is het om diverse soorten kruiden in potten in je keuken te zetten. Niet alleen mooi maar vooral de geur die de kruiden in je keuken achter laten geven je een mediterraans gevoel.

 14. Toon meer tips