onderwerp
 1. Hendrik Jan weet er alles van.

 2. april : Onderhoud

  Onderhoud van een Anemone

  De Anemone houdt van vruchtbare grond. Hierdoor is het belangrijk de plant, in het voorjaar, regelmatig rijk te bemesten. In de zomer een keer per week water geven.

 3. april : Ongedierte bestrijden

  Ongedierte bestrijden van een gazon

  EMELTEN EN ENGERLINGEN Emelten en engerlingen zijn larven van de langpootmug en meikever en kunnen het volledige wortelgestel van je gazon aanvreten. Als de zoden letterlijk los komen te zitten, wordt het tijd dat het ongedierte bestreden gaat worden. In elk tuincentrum zijn middelen te koop die de larven naar beneden drukken Strooi het middel over het hele gazon en bewater dan enkele uren. Tevens zijn er andere middelen te koop die het ongedierte doden. De beste tijd om dit te strooien is medio Juni wanneer de larven uitkomen. Herhaal dit jaarlijks zodat de cyclus doorbroken wordt. Laat je goed informeren door de verkoper, welk middel het best geschikt is voor jouw gazon. MOLLEN Graaf een molshoop los en kijk of er een doorgaande gang is in het mollenstelsel. Zet in het verlengde van de gang een mollenklem en maak de molshoop weer dicht. Controleer dagelijks. MIEREN Mieren kunnen voor verzakkingen in het gazon zorgen. Er zijn verschillende huis, tuin en keukentrucjes maar het meest doeltreffend is een mieren dodend middel, verkrijgbaar in alle tuincentra. Middel 1 x strooien op de ingang van het nest.

 4. april : Aanleg

  Aanleg van een Ligusterhaag

  Gat graven. Liguster planten. Grond goed aandrukken. Inspoelen met water. Grond vlakmaken. Organische korrelmest stof strooien. Houd een afstand aan van 4 planten per meter.

 5. april : Snoeien

  Snoeien van de Dropplant

  snoeien/terug knippen tot 5 cm. boven de grond

 6. april : Aanleg

  Aanleg van de Lampepoetser

  Plant uit de pot verwijderen. Wortels loskrabben uit de kluit. Grond spitten. Graaf met je hand of steekschop een gat in de gespitte grond. De Lampepoetser in het gat zetten, goed aandrukken en deze netjes aanharken.

 7. april : Aanleg

  Aanleg van een Papaver

  Het zaaien van de Papaver is heel simpel: je strooit de zaadjes uit in de tuin op een stukje geschoffelde grond. Zaaien kan in maart – april zodat je hetzelfde jaar nog bloemen krijgt. Wanneer je in de zomer of herfst zaait gaan ze volgend jaar bloeien. Kies een plekje uit waar veel zon komt. De Papaver groeit op bijna alle soorten grond, behalve als het echt heel nat is. Zorg dus dat ze niet in een plek gezaaid worden waar wel eens een plas water blijft staan.

 8. april : Onderhoud

  Onderhoud van Bodembedekkende Rozen

  Rozen hebben veel voeding en water nodig. Vanaf de eerste snoei wekelijks bemesten en water geven. Uitgebloeide bloemen wegknippen. Blad wat afvalt moet verwijderd worden, en niet opnieuw als compost gebruikt worden ivm het voorkomen van ziektes en schimmels.

 9. april : Onderhoud

  Onderhoud van de Salie

  Onderhoud van de Salie

  Alleen in het voorjaar een keer bemesten. In de zomer eens per week een flinke hoeveelheid water geven.

 10. april : Snoeien

  Snoeien van de Salie

  Snoeien van de Salie

  snoeien/terug knippen tot aan het verhoute deel. Let hierbij op dat dit niet te diep gebeurd. De jonge scheuten moeten zichtbaar blijven

 11. april : Snoeien

  Snoeien van een Forsythia (Chinees Klokje)

  Na de bloei, de uitgebloeide takken eruit knippen zodat de jonge scheuten zich goed kunnen ontwikkelen.

 12. april : Snoeien

  Snoeien van een Dwergmispel

  Ook een snoeibeurt is bij de Dwergmispel niet noodzakelijk. Wil je de struik in toom houden, dan kan er in het voorjaar terug gesnoeid worden.

 13. april : Aanleg

  Aanleg van de Bos kamperfoelie

  De Bos Kamperfoelie groeit het best op humusrijke, vochtige grond. Deze plant is van origine een bosbewoner, plant hem daarom nooit in de zon.

 14. Toon meer tips